Sanatate – Dieta de şapte zile

Aceasta nu vă ajută să slăbiţi până la greutatea ideală, dar poate fi un bun început de a învăţa să vă hrăniţi sănătos.

Cei care s-au plictisit de dietele scurte şi draconice pot încerca ceva nou: dieta de şapte zile. Acesta nu o să vă permită să ajungeţi la greutate ideală într-un timp atât de scurt, dar este foarte motivantă şi poate fi un început bun, susţin experţii site- ului medical WebMd. O dată, dieta poate fi continuată şi pe parcursul a 28 de zile. Creatorul ei, K. Smith, a stabilit şapte module orientative.

ZIUA I. Presupune înlăturarea toxinelor din organism. Mâncaţi fructe, fasole, orez brun, legume cu frunze verzi, lapte şi iaurturi sărace în grăsimi sau degresate. Renunţaţi la orice fel de carne. Singurele grăsimi pe care aveţi voie să le asimilaţi provin din uleiul de măsline folosit la salate.

ZIUA II. După detoxifiere, trebuie să introduceţi alimente neprocesate, bogate în fibre. Acestea vă ajută să vă simţiţi sătui şi nu veţi asimila mai mult de 1.300 de calorii într-o zi. Meniul include trei fructe, patru legume, o porţie de fasole, o porţie de peşte sau de carne de pui, un pahar de suc, o felie-două de brânză, nuci, puţină friptură de vacă. Aveţi voie să gustaţi dintr-o budincă, dar nu mai mult de o ceşcuţă.

ZIUA III.
Este cea în care trebuie să introduceţi proteinele: carne slabă, mai ales peşte, lapte, ouă. Aveţi voie să consumaţi cam două ouă, o felie-două de şuncă, două fructe, două porţii mici de legume la cuptor, un sandviş cu carne slabă, o ceşcuţă de fasole şi încă una de orez brun. (Citeste tot in Evenimentul Zilei)

dieta_de_sapte_zile

Lasa un raspuns