Cate calorii trebuie sa consumam pe zi?

Intrebarea fiecarei persoane care are probleme cu greutatea va fi mereu care este numarul de calorii pe care poate sa le consume ca sa-si pastreze constant numarul de kilograme.

Pentru a pierde in greutate treptat, aproximativ o jumatate de kilogram pe saptamana, trebuie sa reduceti cu 500 numarul de calorii consumate zilnic si sa faceti activitati fizice.

Daca din contra, sunteti prea slab, adaugati inca 500 de calorii in alimentatia zilnica.

Pentru pierderea in greutate, nutritionistii recomanda sa alegeti produsele alimentare cu putine calorii, dar bogate in vitamine, minerale, fibre, precum si alte elemente nutritive.

Femeile cu varsta intre 31-50 de ani sedentare trebuie sa consume 1.800 de calorii, cele moderat active 2.000 de calorii si cele foarte active 2.200 de calorii.

Cele care au peste 51 de ani trebuie sa fie mai ponderate cu numarul de calorii consumate. Cele sedentare nu trebuie sa depaseasca 1.600 de calorii, cele ponderat active 1.800, iar cele foarte active 2.000-2.200 de calorii.

La barbati situatia sta putin diferit, acestia “avand voie” sa consume mai multe calorii decat reprezentantele sexului frumos. (ZIARE.com)

talie

Lasa un raspuns