SĂNĂTATE. Majoritatea mănâncă fructe şi legume după vârsta de 40 de ani, cu toate că inclusiv tinerii cunosc alimentele care le fac bine.
Românii cu vârste cuprinse între 15 şi 60 de ani sunt interesaţi de o alimentaţie sănătosă, dar puţini pun în practică informaţiile pe care le cunosc, arată studiul „Atitudini şi percepţii faţă de alimentaţia sănătoasă”, realizat de compania
de cercetare Exact.
- Mai mult de jumătate dintre respondenţi (58%) au menţionat carnea de porc printre alimentele care ar trebui consumate cel mai rar, iar 80% au afirmat că o dietă sănătoasă se bazează pe consumul de fructe şi legume.
- Cu toate acestea, doar 20% dintre subiecţi au declarat că se hrănesc zilnic cu fructe şi legume, iar 41% au spus că iau astfel de mese o dată sau de două ori pe săptămână. Merele sunt fructele cel mai des consumate de români, iar dintre legume este preferat cartoful. (Sursa: EVZ)