Parodii cinematografice realizate în comunism, la prima ediţie Films For Fun

Mai multe parodii cinematografice, realizate în timpul regimurilor comuniste din România, URSS, Iugoslavia şi Cehoslovacia, vor fi prezentate, în premieră pentru publicul autohton, la prima ediţie a festivalului Films For Fun, care se va desfăşura la Bucureşti, au anunţat organizatorii.

“Pentru că, în 2009, aniversăm 20 de ani de la căderea comunismului, tema aleasă în acest an sunt filmele realizate cu umor în acea perioadă. Vrem să fie o aniversare la care să ne amuzăm”, a declarat criticul de film Antoaneta Banu.

Printre cineaştii care semnează producţiile incluse în programul festivalului se numără Leonid Gaidai, Oldrich Lipsky, Duşan Kovacević, Božidar Bota Nikolić, Srdjan Dragoević şi Slobodan Sijan. Programul va fi completat de proiecţii de filme studenţeşti şi animaţii realizate de Fiodor Hitruk, Luminiţa Cazacu („După-amiezele Penelopei”, 1977) şi Victor Antonescu („Robinson Crusoe”, 1973).

Evenimentul se va desfăşura în intervalul 1-4 octombrie, la Cinema Eforie. Intrarea la proiecţii va fi liberă. (NEWSIN/realitatea.net)

cinemateca-eforie

Lasa un raspuns