Explozie de cinematografe digitale şi 3D în România

Britanicii de la The Light vor investi în România 100 de milioane de euro pentru 20 de cinematografe concepute pentru digital.

În această toamnă compania britanică The Light va inaugura în Bucureşti şi Oradea primele cinematografe din Europa concepute pentru digital, informează compania. Cinematograful din capitală va avea şapte săli şi va fi amplasat în noul Liberty Center, mall amplasat în zona 13 Septembrie-Rahova, planificat să se deschidă la 1 noiembrie anul acesta. Cel de-al doilea cinematograf al britanicilor va fi găzduit în Tiago Mall Oradea şi va avea opt săli. Ambele cinematografe au facilităţi de proiectare digitală cu capacitate 3D şi dispun de până la 1.500 de locuri. Astfel, în afară de proiecţiile de filme, în cele 15 săli se pot organiza, potrivit The Light, concerte live, spectacole de modă, precum şi evenimente sportive.

Investiţia într-un astfel de cinematograf este de aproximativ 5 milioane de euro, iar pentru România compania plănuieşte să deschidă 20 de astfel de unităţi. Conceptul creat de britanici pentru cinematografele digitale presupun şi spaţii de relaxare înainte şi după un spectacol, existând un spaţiu special amenajat de tip lounge. Totodată, fiecare cinematograf are propriul bar. “La baza The Light stă un concept superior, gândit să aducă întreaga experienţă cinematografică la un nivel pe măsura calităţii deosebite a conţinutului redat digital. Filmele vor fi principala noastră atracţie: de la cele mai recente blockbustere aduse direct de la Hollywood până la un larg portofoliu de producţii internaţionale, şi, bineînţeles, cele mai bune filme româneşti, deîndată ce vor fi lansate. Vom fi sediul de referinţă pentru vizionarea filmelor de artă, a producţiilor europene sau a altor lucrări independente”, a declarat John Sullivan, unul dintre fondatorii The Light. Potrivit acestuia, ţinta companiei este de a strânge cel puţin 500.000 de spectatori pe an.

Pe segmentul de cinematografe digitale, britanicii de la The Light vor concura cel puţin deocamdată cu Movieplex Cinema, care operează în Plaza România şi care a lansat de curând prima sală digitală urmând să inaugureze în curând şi două săli de cinema cu tehnologie 3D. (Sursa:Cotidianul, foto: bnr.bg)

Lasa un raspuns