Bucureştiul, tot mai scump

Capitala României a urcat în acest an şapte poziţii, într-un topul celor mai scumpe oraşe din lume pentru expaţi, realizat de Mercer, pe fondul aprecierii monedei naţionale faţă de dolar, primul loc fiind ocupat în continuare de Moscova, pentru al treilea an consecutiv. Astfel, în 2007, studiul Mercer plasa Bucureştiul pe locul 78, acesta urcând şapte poziţii în 2008, până pe 71. “Motivul din spatele evoluţiei Bucureştiului stă în parcursul pozitiv al monedei naţionale comparativ cu dolarul american, astfel că pentru un expat al unei companii americane devine mai scump să achiziţioneze coşul zilnic necesar”, a declarat directorul executiv al companiei de bokeraj de asigurări Marsh România, Cristian Fugaciu.

“Dezvoltarea pieţei imobiliare şi creşterea preţurilor pe această piaţă, mai ales în Bucureşti, este un alt motiv pentru care costurile vieţii au înregistrat un salt”, a adăugat acesta.

Tokyo ocupă al doilea loc în top, urcând două locuri faţă de anul trecut, în timp ce Londra a pierdut un loc, ajungând pe trei. Oslo a urcat şase locuri ajungând pe poziţia a patra, urmat de Seul care se află pe locul  cinci. La polul opus se află Asuncion din Paraguay, cu cele mai avantajoase preţuri pentru expaţi, pentru al şaselea an consecutiv, potrivit studiului.(EVZ.ro)

Lasa un raspuns