Alimentele care ne fac fericiti :)

Mâncarea bogată în carbohidraţi produce o creştere a concentraţiei de triptofan – un tip de proteină pe care corpul nostru o transformă în serotonină – substanţă care ne îmbunătăţeşte starea de spirit

Bananele, ciocolata, carnea de curcan, dovleacul, alimentele bogate în acid folic – varza, broccoli, spanacul şi sfecla se numără printre alimentele care îţi dau o stare de bine, informează site-ul health.yahoo.net.

Potrivit nutriţioniştilor, aceste alimente conţin serotonină sau triptofan – substanţe care măresc nivelul “hormonului fericirii” în organism. Cercetătorii americani spun că nu este o simplă coincidenţă faptul că atunci când suntem supăraţi sau stresaţi simţim nevoia să mâncăm dulciuri. “Mâncarea bogată în carbohidraţi produce o creştere a concentraţiei de triptofan. Aşadar, alimentele care conţin carbohidraţi induc un sentiment de calm, pace şi satisfacţie, deoarece cresc producţia de serotonină de la nivelul creierului”, explică David Lykken, specialist la Universitatea din Edinburgh. (SURSA: GANDUL.INFO)

Lasa un raspuns