“Vecinii te invită la film”

Socializarea cu persoanele din comunitate începe să prindă contur şi în Bucureşti prin metoda artei comunitare, aplicată de zeci de ani în Europa.
Evenimentul “Vecinii te invită la film” se va organiza timp de trei zile, începând de marţi, 11 august, în Parcul Carol, iar comunitatea vizată este cea din sectorul 4.

Detaşarea şi lipsa de interacţiune cu vecinii a devenit un fenomen în Capitală, după căderea comunismului în decembrie ’89. Dacă înainte de această dată, românii care locuiau în acelaşi bloc, pe aceeaşi stradă sau cartier se vizitau, ba chiar se ajutau cu diverse servicii sau produse casnice, în prezent oamenii abia dacă îşi mai dau bună ziua.

Lipsa de comunicare, alături de alte cauze, a dus la creşterea numărului de infracţiuni în interiorul comunităţilor, al cartierelor.
Schimbarea acestei stări de fapt este scopul acţiunii Fundaţiei Raţiu România, care organizează de marţi până joi proiecţii de filme sociale în aer liber, în faţa Monumentului Eroilor din Parcul Carol Bucureşti. (ADEVARUL)

harta

Lasa un raspuns