Hidratarea, foarte importanta pe timpul verii

Avem de-a face cu o vara destul de capricioasa, iar ultimele zile au fost destul de lipsite de viata si de razele soarelui, care ne dau atata energie. In acelasi timp, insa, fara sa iti dai seama, norii te-au ferit si de unul dintre marile pericole ce apar in timpul sezonului calduros: deshidratarea.

Potrivit dr. Bogdan Macadon, medic specialist medicina interna, deshidratarea apare atunci cand corpul pierde foarte multe lichide, fie prin transpiratie, diaree sau varsaturi. La inceput te vei simti obosit, iar apoi vor aparea crampele musculare. In niciun caz nu trebuie sa ajungi la urmatorul nivel, in care viata iti este pusa in pericol din cauza starii de soc in care intra organismul.

De fapt, din cauza eliminarii excesive a apei din organism, sangele nu mai circula cum trebuie, pentru ca ramai fara lichidele necesare acestui tranzit. Nu trebuie neaparat sa fii in varsta, copil sau sa ai un organism slabit. Deshidratarea poate afecta pe oricine, indiferent de forma fizica, avand aceleasi efecte ce pot deveni extrem de periculoase. (SURSA:ZIARE.com)

Lasa un raspuns