Fără „magazine de vise” în București

Magazinele care comercializează plante etnobotanice sunt interzise  pe o rază de 1,5 kilometri de orice fel de clădiri publice din Bucureşti.

Decizia a fost luată de consiliul general al Primăriei Municipiului Bucureşti şi prevede ca plantele botanice să nu mai poată fi vândute lângă şcoli, cămine, biblioteci, tabere şcolare, biserici, spitale şi gări.

Acest proiect a fost elaborat după ce Inspectoratul Şcolar al Capitalei a sesizat Poliţia, Prefectura şi Jandarmeria că în apropierea a 39 de şcoli sunt magazine care vând substanţe etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor. Magazinele de vise aflate în apropierea şcolilor au fost deja interzise în sectoarele 1, 2 şi 6, în urma unor decizii ale consilierilor locali.

Consumatorii au trecut demult pe net

Piaţa de etnobotanice s-a repliat însă rapid după  ultima lege care a interzis mai comercializarea mai multor substanţe, iar consumatorii îşi procură drogurile direct de pe net. „Degeaba închid magazinele că or să fie site-urile pentru comenzi şi tot se vor vinde. Se vor înmulţi site-urile şi dacă interzice o anumită substanţă dintr-un anumit produs apare alt produs similar dar fără acea substanţă sau cu altă compoziţie chimică,  astfel încât să poată fii legal”, a explicat pentru Adevărul de Seară  un  fost distribuitor de etnobotanice pentru un site de profil. „Nu prea au cum să le controleze  atâta timp cât îţi cumperi un domeniu poţi face orice vrei pe el. Eu dacă îmi fac site şi scriu că vând heroină şi cocaină, poliţia fără dovezi nu mă poate acuza de nimic. Siteurile nu se pot închide că vrea primarul, domeniul este pe .ro nu este pe .bistrita “, este părerea distribuitorului. (ADEVARUL)

Lasa un raspuns