EVZ: Judas Priest, „de şoc“ la Bucureşti

În uralele a peste zece mii de fani, britanicii de la Judas Priest au încheiat aseară B’Estfest Aftershock.

„Salut, Bucureşti! Preotul s-a întors. Sunteţi gata?“, s-a adresat Robert Halford mulţimii extaziate care s-a adunat, ieriseară, la B’Estfest Aftershock, pentru primul concert Judas Priest în România. După ce pe scenă se perindaseră câteva trupe rock importante, de la Wisdom până la Ross The Boss sau Primal Fear, luminile s-au stins aproape în totalitate, ridicând tensiunea înainte ca pe scena B’Estfest Aftershock să urce „zeii heavy metal“, britanicii de la Judas Priest.

Publicul devenise o mare de telefoane aprinse, iar spectatorii au erupt în momentul în care Robert Halford şi-a făcut apariţia, maiestuos, cu o manta argintie pe umeri şi ţinând în mână un trident. Primul concert Judas Priest la Bucureşti a început cu piesa „Prophecy“, inclusă pe cel mai recent album al trupei, „Nostradamus“. La cea de-a treia piesă, Halford a fluturat pe scenă un steag purtând acelaşi simbol, un trident stilizat.

„Priest, Priest“, scanda publicul, iar Halford a replicat: „urmă- toarea piesă conţine cuvântul «lege» în titlu. Hai să încălcăm nişte legi“. Mulţimea a explodat încă de la primele acorduri ale piesei „Breaking The Law“, pentru ca la sfârşitul melodiei să aplaude frenetic, înainte de o altă piesă de pe noul album, „Messenger Of Death“. Rock cu Ross The Boss

Deşi a fost o zi toridă, amatorii de rock, în special cei foarte tineri, au început să sosească la Romexpo încă de când s-au deschis porţile festivalului B’Estfest Aftershock, la 15.30. Primul show, al trupei ungureş ti Wisdom, a început la 16.00.

Două ore mai târziu, în perimetrul de festival erau deja prezenţi aproape 3.000 de spectatori, care au asistat, fie din faţa scenei, fie de la imensa terasă de vizavi, la concertul trupei româneş ti Thunderstorm. Rockerii români au încălzit publicul pentru concertele care aveau să urmeze, mai ales că au încheiat show-ul cu piesa „High Way To Hell“, a trupei AC/DC.

Majoritatea celor prezenţi s-au orientat către mici şi bere, în aşteptarea marelui headliner al serii, Judas Priest. Ross The Boss, celebrul chitarist care a fondat Manowar în 1980, a intrat pe scenă alături de trupa sa la 18.45, după mai bine de 30 de minute de probe de sunet. „Bună seara, prieteni! Ce faceţi?“, a salutat el publicul român, după prima piesă, „The Blood Of Knives“. Au continuat cu „Death and Glory“, o piesă „despre aspectele pozitive şi cele negative ale războiului“, după cum a prezentat-o solistul, care va fi inclusă pe următorul album Ross The Boss.

Trupa germană Primal Fear a fost salutată cu urale de public puţin după ora 20.00. „Bună seara, Bucureşti, avem 75 de minute de muzică pentru voi“, a spus solistul Ralf Scheepers“, înainte de piesa „Running in the Dust“. După câteva reprize rock, din care n-a lipsit piesa „Nuclear Fire“ (de pe albumul cu acelaşi nume din 2001), Scheepers şi-a luat rămas bun de la fani în limba română.

Sursa: www.evz.ro

Lasa un raspuns