Alimente de sezon care vă răcoresc – evz

Mineralele şi lichidele, scoase din corp prin transpiraţie, le puteţi recupera prin dietă, mâncând legume din belşug sau ciorbe reci.

Lăsaţi deoparte sosurile specifice sezonului rece şi orientaţi-vă către mâncărurile cu puţine calorii. Vara, organismul pierde lichide şi minerale, pe care nu este rău să le aduceţi înapoi prin alimentaţie. Aşa veţi scăpa şi de oboseală.

Mizaţi pe alimente precum pepenii, iar dintre legume alegeţi ardeii graşi sau castraveţii. Limonda cu ghimbir, ceaiurile fierbinţi, ciorbele reci de legume reprezintă alte alegeri inspirate.

Evitaţi dulciurile şi grăsimile

Nutriţioniştii spun că există alimente care ajută organismul să menţină o temperatură normală, de exemplu fructele de pădure, spanacul, ardeiul iute. (evz.ro)

visine

Lasa un raspuns