Scurtmetraje cu şi despre mâncare, între 17 şi 19 iulie, în Capitală

Scurtmetraje cu şi despre mâncare vor fi prezentate bucureştenilor, între 17 şi 19 iulie, la Muzeul Ţăranului Român şi Târgul Ţăranului, în cadrul proiectului audiovizual A Matter of Taste.

A Matter of Taste este un proiect care uneşte mâncarea, gustul şi filmul, conceput pentru a atrage atenţia publicului european asupra schimbărilor obiceiurilor culinare şi a felului în care acestea se leagă direct de varietatea culturală.

În urma unui concurs la care au fost înscrise câteva sute de scurtmetaje din întreaga Europă, au fost selecţionate 20 de filme documentare şi de ficţiune ale căror teme şi subiecte tratează una dintre cele trei categorii ale concursului – A Matter of Taste (O chestiune de gust) – atitudinea şi valorile pe care le avem faţă de mâncare; Table Manners (Maniere la masă) – circumstanţele în care mâncăm, de unde ne procurăm mâncarea şi cât de sănătoasă e ea şi Lands of Plenty (Belşugul Pământului) – influenţele globalizării în ceea ce priveşte producţia de mâncare şi consecinţele asupra mediului şi a oamenilor. (sursa)

A matter of taste RO

Lasa un raspuns