Plimbarea prin mall este un exercitiu in voga

In SUA si nu numai, ultimul trend in materie de exercitii fizice este plimbarea prin mall, o alternativa gratuita la sedintele de fitness, indragita de reprezentantii tuturor segmentelor de varsta.

E adevarat insa ca cei mai numerosi sportivi amatori sunt pensionarii, recunoaste Sara Donovan, americanca care a scris si o carte pe aceasta tema, conform Reuters. Urmeaza mamicile cu carucioare si parintii cu copii scolari, care in acest fel se asigura ca odraslele lor fac indeajuns de mult sport.

Iar cei care au adoptat aceasta forma de miscare au dreptate. Chiar Hipocrate ridica in slavi beneficiile acestei activitati pentru sanatate. Iar cercetarile actuale arata ca aceasta activitate ajuta la pastrarea unei greutati optime, tine in frau presiunea arteriala, micsorand riscul de stop cardiac si atac cerebral, acestea fiind doar cateva dintre beneficii.

Plimbatul prin mall a devenit o alternativa la alte tipuri de exercitii in 1956, odata cu deschiderea primului mall din Minnesota, cand medicii isi sfatuiau pacientii sa se recupereze dupa infarct in mall, departe de zapada si gheata caracteristice iernilor aspre din zona. (Sursa: Ziare.com).

Lasa un raspuns