NASA demonteaza zvonurile privind sfarsitul lumii in 2012

Lumea nu-si va gasi sfarsitul la 21 decembrie 2012, sustine NASA, care a demarat o campanie prin care desfiinteaza zvonurile lansate pe Internet, sustinute de filmul “2012”, care va avea premiera la sfarsitul acestei saptamani.

Cu un buget de 200 milioane de dolari, productia care descrie sfarsitul lumii bazandu-se pe calendarul mayas, ofera o imagine apocaliptica despre momentul in care obscura Planeta X – sau Nibiru – va intra in coliziune cu Pamantul. Misterioasa planeta se presupune ca a fost descoperita de sumerieni.

In timp ce NASA este acuzata, pe forumuri, ca ascunde adevarul, Agentia Spatiala Americana dezminte zvonurile de pe Internet. “Nu exista nici o baza concreta pentru toate povestile care circula in ultimul timp”, se afirma intr-o declaratie a NASA publicata pe site-ul agentiei, citata de AFP.

nitial, teoriile sustineau ca dezastrul a fost programat pentru mai 2003, iar atunci cand nu s-a intamplat nimic, data Apocalipsei a fost “mutata” in decembrie 2012, pentru a coincide cu sfarsitul unui ciclu in calendarul mayas. Specialistii americani sustin insa ca, de fapt, calendarul mayas nu se termina la acea data, avand in vedere ca imediat incepe un nou ciclu. (ZIARE.COM)

2012 Movie Poster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *