Meteorologii anunţă o încălzire uşoară a vremii

Miercuri vremea se mai încălzeşte. Norii şi precipitatiile nu lipsesc totuşi. Practic nu sunt şanse de soare nicăieri în ţară. Precipitaţiile sunt mai ales sub formă de ploaie. Mai sunt însa şi lapoviţe şi ninsori la munte, în Moldova şi în  depresiunile din estul Transilvanei. Fiindcă masa de aer care ajunge la noi este caldă, minimele cresc devenind pozitive peste tot în ţară. Cresc şi maximele, dar această încălzire este moderată de pătura continuă de nori. Vor fi 9-10 grade în Câmpia de Vest, 8 grade la Cluj, 7 la Sibiu şi la Craiova, şi 11 la Brăila şi Constanţa. Tot în Moldova este cel mai frig, ca şi în zilele din urmă, deoarece aici aerul cald dinspre Mediterana va ajunge abia în zilele următoare.

Se  mai încălzeşte şi în Capitală, în special dimineaţa, dar pe parcursul zilei va fi noros şi va ploua iar temperatura nu va putea urca prea mult mult: maxima va fi de 8 grade.

Temperaturile vor mai creşte cu încă 2-3 grade şi joi. Maxime sub 10 grade vor mai fi  doar în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Oltenia. Cu cele mai scăzute maxime la 5-6 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni. În schimb, la Timişoara vor fi 12 grade, 13 la Alexandria, 14 la Giurgiu şi Galaţi şi 15 la Călăraşi şi Constanţa. Nu scăpăm de nori şi precipitaţii care vor lua forme de lapoviţă şi nisoare la munte şi în nordestul ţării. Local putem să ne aşteptăm să iasă şi soarele.

În Capitală s-ar putea să nu avem fara ploaie deşi cerul va fi mai mult noros. Creşterea temperaturii va fi însă semnificativă, la cele 13 grade care se anunţă pentru amiază. (SURSA: REALITATEA.NET)

26

Lasa un raspuns