Mall bogat, mall sărac: poveste din sudul oraşului

Azi se deschide Liberty Center, centrul comercial care îşi împarte clienţii cu mai vechiul City Mall, pe care îl depăşeşte în suprafaţă şi în valoarea pe piaţă.

Un nou centru comercial deschide astăzi „poarta consumerismului“ în sudul Bucureştiului. Liberty Center, ridicat pe fostul circ al foamei din cartierul Rahova, ţinteşte 650.000 de bucureşteni şi estimează un număr de 30.000 de vizitatori pe zi. „Cârligele“ pentru clienţi sunt cele şapte săli de cinema cu tehnologie 3D, primele gândite special pentru a fi încorporate într-un mall, şi patinoarul permanent, o premieră pentru un centru comercial din România. Câteva dintre cele aproape 100 de magazine din Liberty sunt Marks&Spencer, NEXT, Sephora, Benvenutti, Cache Cache sau Tom Tailor. În plus, aici s-a deschis o nouă cafenea Starbucks şi tot de aici puteţi mânca îngheţata The Champs, una dintre cele mai populare mărci din SUA.

Investitorii, Mivan Development România, au reuşit să construiască centrul în mai puţin de un an, investind peste 70.000.000 de euro, „ceea ce, ca timp, credem că e un record pentru Europa“, aşa cum a spus John Houghton, Property Director la Mivan. Centrul comercial din Rahova este al doilea din sudul oraşului şi s-a deschis la trei ani de la inaugurarea primului, City Mall. Acesta din urmă a reprezentat tranzacţia anului 2006, când australienii de la APN/UKA l-au cumpărat cu 103,5 milioane de euro.

City Mall a aniversat săptămâna trecută trei ani de când i s-a tăiat panglica inaugurală, iar Liberty Center îşi primeşte astăzi primii clienţi. Cum îşi împart, de fapt, cele două centre zona de sud a Bucureştiului? (EVZ.RO)

Lasa un raspuns