Lipsa timpului, motivul pentru care romanii nu doneaza sange

99% dintre români consideră utilă organizarea unei campanii de donare de sânge, este concluzia unui studiu comandat de Asociaţia React, care se ocupă de promovarea proiectelor sociale. Cercetarea mai arată că 90% dintre respondenţi sunt dispuşi să doneze sânge fără a beneficia de recompense materiale.

Rezultatele cercetării mai arată că 47% dintre conaţionalii care au donat sânge au declarat că au facut-o din convingere, 44% pentru cunoscuţi şi doar 12% pentru beneficiile acordate donatorilor, respectiv bonurile de masă şi reducerea de 50% pentru abonamentul la transportul în comun. În acelaşi timp, 72% dintre români consideră că numărul donatorilor de sânge în România este preamic.

Rezultatele cercetării arată că 46% dintre români îşi motivează absenţa de la donarea de sânge prin lipsa timpului liber. Teama de a contacta diverse boli în timpul donării este şi ea un factor care-i determină pe 44% dintre românii care nu donează să nu meargă la centrele de transfuzii. Un procent semnificativ menţionează şi lipsa unui spaţiu adecvat recoltării de sânge la Centrul de Transfuzii. (GANDUL.info)

Lasa un raspuns