La ”Green Fest”, verde a fost doar sticla de bere

Marele eveniment Tuborg Green Fest s-a terminat. Bucurestenii au avut parte de toate – de la muzica electronica, silent disco, Zdob și Zdub, greii de la Guano Apes, Stefan Banica Junior, si pana la interminabilele gratare de mici si de rauri de bere, scrie Green Report.

Ce-a ramas dupa, nu-i greu de închipuit… Un covor gros de pahare de plastic, ambalaje si mucuri de tigara, care a acoperit, intr-un talmes-balmes fetid, ceea ce pana nu de mult se numea spatiu verde. Cat e de proprie organizarea unor concerte de o asemenea anvergura in Parcul Izvor? Cat ii costa pe contribuabili refacerea gazonului? Si cat e de sincera titulatura ”verde” a unui festival de pe urma caruia a ramas un parc cu aspect selenar? Reporterii Green Report au fost la fata locului pentru a va relata dintr-o perspectiva eco ceea ce, in numele distractiei, s-a intamplat cu unul dintre putinele colturi de verdeata din Capitala.

Parcul fara iarba
Cei aproape 30.000 mii de spectatori au luat cu asalt Parcul Izvor la nici o saptamana dupa ce alti 70.000 de fani ai Madonnei au facut prapad pe spatiul verde deja afectat de canicula. Daca titulatura de Green Fest i-ar fi dus pe multi cu gandul la un festival organizat in armonie cu natura, asteptarile au fost inselate inca de la intrare de covorul gros de gunoaie, care pe alocuri lasa sa se intrevada iarba distrusa si goluri mari de pamant. CITESTE PE GREEN-REPORT.RO

Tuborg Bottle June 19

Lasa un raspuns