Imunitatea pentru iarnă se pregăteşte din toamnă (EvZ)

SFAT. Puneţi în cămară multe fructe de pădure uscate, murături şi magiunuri pe care să le consumaţi constant în sezonul rece.

A rămas mai puţin de o lună până la sezonul virozelor obişnuite, iar pericolul gripei porcine nu a dispărut nici el, aşa că nu strică să fiţi prevăzători şi să vă puneţi imunitatea la punct.

Cel mai simplu mod este să vă încărcaţi cămara aşa cum făceau bunicii pe vremuri. Printre cele mai importante stimulente ale imunităţii sunt ceaiul de afine şi cel de cătină.

Fructele (merele, perele şi prunele uscate) ajută şi ele la întărirea capacităţii de apărare a organismului, iar murăturile nu ar trebui să vă lipsească de pe rafturi.

Ceaiurile de afine şi cătină sunt antivirale şi antibacteriene

Afinele sunt bogate în antioxidanţi naturali care întăresc nu doar sistemul imunitar, ci şi peretii vaselor de sânge, având rol de protecţie cardiovasculară. Pe lângă antioxidanţi, afinele mai conţin proteine, calciu, potasiu, fier, caroten.(EVENIMENTUL ZILEI)

legume

Lasa un raspuns