Dieta fara paine duce la depresie

Persoanele care vor să slăbească şi renunţă definitiv la pâine sau la alte tipuri de carbohidraţi în favoarea proteinelor (carne, lactate) riscă să sufere de depresie, arată un studiu al cercetătorilor australieni, publicat în ediţia on-line a cotidianului The Telegraph.

Pentru realizarea cercetării, medicii au întreprins teste pe două grupuri de voluntari, respectiv persoane supraponderale şi obeze, care au fost monitorizate atent pe parcursul a 12 luni. Aceştia au reuşit să slăbească aproximativ 13 kilograme, pe parcursul unui an întreg, cu ajutorul dietei Atkins (care încurajează renunţarea la carbohidraţi), dar au devenit mai deprimaţi decât erau la începutul cercetării.

Autorii studiului atrag atenţia că moda care impune lipsa carbohidraţilor în alimentaţie în favoarea proteinelor este extrem de periculoasă, având urmări pe termen lung în ceea ce priveşte starea de spirit şi funcţia cognitivă a individului respectiv.

“În timp ce studii clinice recente au arătat că dietele sărace în carbohidraţi pot reprezenta o soluţie eficientă pentru pierderea în greutate, ele pot avea efecte pe termen lung asupra funcţiei psihologice, inclusiv în ceea ce priveşte starea de spirit”, menţionează autorii studiului, în ultimul număr al publicaţiei Archives of Internal Medicine. (Gandul.info)

paine

Lasa un raspuns