De 1 Decembrie, fasole, paradă şi restricţii (EVZ)

„Hai să dăm mână cu mână…“ peste un oraş în care nu se poate circula şi în care primarii, de stânga şi de dreapta, împart fasole şi cârnaţi la o zi după alegeri, când se aniversează 90 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia.

Între sectoarele fruntaşe la împărţit fasole cu ciolan şi ţuică sunt cel al edilului PSD-ist Neculai Onţanu şi cel al PDL-istului Cristian Poteraş.

Deşi mândria naţională ar trebui să se umfle ca fasolea la fiert, cetăţenii din sectorul 2 s-au umilit, în fiecare dintre ultimii opt ani, pentru o porţie de fasole cu ciolan. Cu bucuria a rămas numai Onţanu. Anul acesta, din nou, la primăria de pe Strada Chiristigiilor, se vor împărţi 13.000 de porţii de fasole cu costiţă şi ţuică fiartă. Mai puteţi gusta „mâncarea ostăşească“ şi la corturile amplasate la Circul de Stat, Gara de Est, parcurile Florilor, Plumbuita, Tolbuhin, Vatra Luminoasă, Floreasca, Lunca Florilor, Motodrom, Tei şi Teleajăn, la Piaţa volantă Basarabia, str. Al. Paleologu, Str. M. Armaşu intersecţie cu Logofătul Dan, str. N. Apostol (Grădiniţa nr. 215), Piaţa Spaniei, str. Paroşeni, str. Periş (Grădiniţa nr. 9) şi bd. Chişinău nr. 6-8 (Complex Miramar). În sectorul 6, Poteraş se va înfrupta, alături de alegătorii săi, „De Ziua Ta!“, în Parcul Crângaşi, cu fasole şi cârnaţi gătite la cazan şi ţuică fiartă. De la ora 13.30. Pe acorduri de fanfară.

Atenţie, frână!

Dacă vreţi să vă bucuraţi că sunteţi români şi bucureşteni, în Capitală se organizează luni obişnuita paradă militară. Manifestările vor începe de la ora 11.00 în jurul Arcului de Triumf. Dar, pe lângă bucuria din suflete că veţi vedea echipamentele tehnice şi ostaşi români în uniformă de gală, aveţi parte şi de restricţiile în trafic, cu care v-aţi obişnuit de la repetiţiile din 25-27 noiembrie.

Ca rute ocolitoare la traseele blocate aveţi Bd. Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – str. Nicolae Caramfil – str. Aviator Şerbănescu – şos. Bucureşti-Ploieşti; Piaţa Victoriei – Bd. Ion Mihalache – Şos. Bucureştii Noi; DN 1 – Str. Jandarmeriei – bd. Ionescu Siseşti – Şos. Străuleşti – Şos. Bucureştii Noi – Bd. Ion Mihalache; DN 1 – Bd. Aerogării – str. Aviator Şerbă nescu – str. Barbu Văcărescu – şos. Ştefan cel Mare.

Pentru cei care se vor întoarce în Bucureşti în perioada în care traficul va fi închis, Poliţia Rutieră recomandă trasee ocolitoare îndepărtate: DN 1A – Ploieşti – Buftea – Bucureşti; DN 1 – Baloteşti – DJ 101 – Corbeanca – Buftea – Mogoşoaia – Şos. Bucureşti-Târgovişte – Şos. Bucureştii Noi – Calea Griviţei.

Sursa: EVZ.ro

Lasa un raspuns