Cinci alimente la moda

Asa-zisa alimentatie sanatoasa a devenit o adevarata moda, in special in SUA, asa ca trebuie sa existe si o serie de produse populare.
Potrivit Asociatiei Dietetice Americane, se pare ca alimente precum fructele sau pestele sunt tot mai consumate, iar majoritatea participantilor la un sondaj spun ca se simt mai bine dupa ce au renuntat la alimentele “grele” pentru organism.

Fructele de pădure – contin antioxidanţi care încetinesc procesul de îmbătrânire, ajuta memoria si previn dementa. Murele sunt cele mai recomandate.

Mancarea cu grasimi putine – cerealele integrale, fructele şi legumele aproape nu conţin grăsimi, iar consumul lor scade colesterolul, previne bolile de inimă.

Acizii graşi Omega 3 – aşa numitele “grăsimi bune” se găsesc, în special, în peşte şi seminţele de in. Ajută buna funcţionare a inimii, dar previn şi diabetul şi artrita. Sunt buni şi pentru sănătatea pielii, a părului şi a unghilor.

Alimentele fără zahăr – fructele neprocesate precum merele şi bananele sunt o importantă sursă de fibre, în timp ce orice sirop de fructe din comerţ conţine o cantitate imensă de zahăr. Acesta trebuie consumat în cantităţi mici, deoarece aşa stabilizează nivelul de glucoză din sânge. Cantităţile mari de zahăr dăunează grav pielii.

Mâncarea fără sodiu – un sfert de linguriţă de sare pe zi este suficient. Reducerea consumului de sare ajută rinichii şi se pare că are un efect pozitiv în procesul de slăbire.

(sursa)

 

Lasa un raspuns