6 mituri distruse despre sanatate

Unele dintre cele mai vechi mituri legate de sanatate si tratamente sunt desfiintate dupa mai multe studii, desi multi dintre noi nu si-au pus problema ca acestea nu ar fi adevarate, din moment ce se folosesc de mai multe decenii.

Primul dintre ele ar fi ca statul prea aproape de televizor iti afecteaza ochii. Poate ca asa era, insa acum mai bine de 50 de ani, cand tot mai multi oameni aveau TV in casa, iar radiatiile emise de acesta erau de 100.000 de ori mai mari decat cele ale aparatelor din zilele noastre. Statul prea mult in fata unui TV sau a monitorului unui PC iti poate provoca o durere de cap sau poti simti o oboseala, insa efectele trec in scurt timp.

Zeci de studii au aratat ca Vitamina C nu previne raceala. Lipsa respectivei vitamine slabeste imunitatea, dar cea mai buna metoda sa te aperi de raceala este spalatul mainilor.

Tot mai multe persoane au insomnii, dar vestea proasta este ca nu exista nicio dovada stiintifica asupra faptului ca un pahar de lapte baut seara te ajuta sa dormi mai bine, ci efectul este unul placebo.

Uscatoarele de maini cu aer nu sunt mai igienice decat prosoapele de hartie, ci au mai multi microbi, pentru ca respectivele aparate nu sunt sterile.

Asa numita apa oxigenata poate decoloreaza parul, insa turnata pe o rana inhiba un anume tip de celula care ajuta la formarea tesuturilor, asa ca va dura mai mult pana cand rana se va inchide si vindeca.

Chiar daca ti-ai luat toate masurile, dar totusi ai racit si iti curge nasul, iar mucozitatile au o tenta verde nu inseamna ca ai o infectie in organism si trebuie sa iei antibiotice. (SURSA: yahoo.com ; foto: flickr/striatic)

Lasa un raspuns