111 piese se „luptă“ pentru Eurovision

Din cele 111 piese rămase în competiţie, cinci îi aparţin lui Bogdan Taşcău, familiar publicului drept „Domnul Problemă”. Acesta deţine cel mai mare număr de piese înscrise în concurs, fiind înscris atât ca autor, cât şi ca interpret. Îi urmează Costi Ioniţă, cu trei piese înscrise în concurs, compuse pentru trupa Blaxy Girls, Celia şi Ioana Prepeliţă.

Printre vedetele care-şi mai încearcă norocul anul acesta la „Campionatul European de Muzică” se numără Anda Adam, Cornel Ilie (Vunk) – împreună cu Lora, ex-Wassabi, Rona Hartner, Alin Oprea, Tina ex-Pops, Mircea Romcescu, Sandi Deac (Desperado), Paula Seling şi Ozana Barabancea.

Luminiţa Anghel va cânta piesa „Save Their Lives” (In Memoriam Michael Jackson) împreună cu Toni Tomas şi Adrian Piper. De altfel şi Mircea Romcescu s-a înscris în concurs cu o piesă-tribut pentru superstar, intitulată „See You in Heavean, Michael”, pe care o va interpreta el.

Participarea lui Florin Salam a fost o ştire care a generat curiozitate şi a ridicat multe întrebări despre direcţia concursului. Cântăreţul a înscris două piese, „Due of Tears” şi „I Miss You”, pe care le va intepreta alături de Ana-Maria Ştirboiu. Deşi melismele sunt prezente în piese, cele două nu pot fi considerate manele propriu-zise.
Compozitorul Horia Moculescu a declarat, pentru „Click!”, că solistului i-ar fi priit mai degrabă o manea. „Eu cred că ar fi avut mari şanse să dea lovitura la Eurovision cu o manea. Nu ştiu de ce nu şi-a înscris melodii din acest gen. Ce, turcii n-au avut manele?”, a întrebat retoric Moculescu. (Sursa: ADEVARUL)

Lasa un raspuns