Ziua Pompierilor, cu fast şi trafic blocat

Lupta de pe Dealul Spirii, de acum 160 de ani, va fi celebrată, şi anul acesta, conform tradiţiei: cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Pompieri, cu exerciţii demonstrative, paradă militară şi o „retragere cu torţe“ la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti (ISUMB).

Toate acestea vor aduce mâine şi blocarea traficului, în intervalul orar 9.00-14.00, în zona Monumentul Eroilor Pompieri – Palatul Parlamentului – Piaţa Constituţiei (Palatul Parlamentului – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor). Cei 50 de eroi care au căzut pe câmpul de luptă apărând Capitala de invazia trupelor otomane vor avea parte de o comemorare pe cinste. De la ora 11.00 până la ora 11.30, la Monumentul Eroilor Pompieri, din Calea 13 Septembrie, preşedintele României, Traian Băsescu, alături de alte personalităţi vor depune coroane de flori. În Parcul Izvor va fi o expoziţie de instalaţii şi utilaje, completată de exerciţii demonstrative. De la orele 12.00 până la 13.00, în Piaţa Constituţiei trece parada militară a efectivelor şi tehnicii de intervenţie, cu militari din toate inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, precum şi un detaşament echipat cu uniforme de epocă.

După ora 20.00, va fi „retragerea cu torţe“ pe traseul: şos. Cotroceni – Bd. Gheorghe Marinescu – Piaţa Eroilor – str. Prof. Dr. Raineri – str. Prof. Dr. Alex Vitzu – Monumentul Eroilor Pompieri – Calea 13 Septembrie – sediul ISUMB. Şi pe acest traseu circulaţia va fi oprită. Seara se va încheia cu focuri de artificii, la Monumentul Eroilor.

Sursa: EVZ

Lasa un raspuns