Zilele Culturii Germane vin cu expoziţii, filme, spectacole şi conferinţe

Ambasada Germaniei la Bucureşti va organiza în perioada 1-9 noiembrie o serie de evenimente culturale dedicate celor 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Zilele Culturii Germane, care se vor desfăşura începând de săptămâna viitoare sub sloganul “20 de ani de libertate”, cuprind un calendar vast de evenimente, de la expoziţii de fotografii, arhitectură, proiecţii de film, piese de teatru, concerte (clasice, pop, hip-hop), la simpozioane şi dezbateri publice.

“Vrem să comemorăm momentul care s-a petrecut acum 20 de ani şi care a influenţat atât configuraţia Germaniei, cât şi a Europei. Vorbesc de eliberarea poporului din fosta Republică Democrată Germană, la 9 noiembrie 1989, ziua în care a căzut Zidul Berlinului”, a subliniat Holger Scherf, adjunctul ambasadorului Germaniei la Bucureşti.

Afişul Zilelor Culturii Germane a fost creat, în mod simbolic, în baza unei caricaturi realizate de Mihai Stănescu, datând din iunie 1983 şi intitulată sugestiv “Acum nu e momentul”.

Programul cultural  va debuta duminică, 1 noiembrie, la orele 19:15, în Piaţa 21 Decembrie, la fântâna de la Arhitectură, cu şapte proiecţii inedite de scurtmetraje, în care ecranul este înlocuit cu faţadele unor clădiri. Proiecţiile au loc în şapte locuri diferite, spectatorii fiind invitaţi practic, la un tur cinematografic în centrul Bucureştiului. (NewsIn)

Germany-flag

Lasa un raspuns