Zilele Bucurestiului sunt serbate cu spectacole impresionante!

Capitala este de sâmbătă în sărbătoare. Paradele au curs una dupa alta, spectacolele de asemenea, circul a ieşit în stradă iar la şosea a fost bătaie cu flori. Totul pentru bătrânul Bucureşti, care împlineşte 549 de ani de la atestarea documentară. Invitaţi la petrecere au fost toţi locuitorii Capitalei. Miezul nopţii a fost marcat cu un spectaculos foc de artificii, iar petrecerea a continuat pînă târziu în noapte. Muzeele şi Arcul de Triumf au putut fi vizitate până la ora 03.00 dimineaţa.

Printre atracţiile nopţii trecute au fost focurile de artificii din faţa Casei Poporului, concertul Bryan Adams şi spectacolul laser din parcul Izvor. Peste două tone de artificii şi 2.500 de dispozitive explozive au fost lansate pentru spectacolul de artificii. La kilometrul 0, clădirile Teatrului Naţional, Spitalului Colţea şi Universitatea au fost acoperite de proiecţii. Astfel de lasere au mai fost proiectate şi anul trecut pe clădirea Palatului Parlamentului şi au avut mare succes.

Muzeele bucureştene au fost alternativa la spectacolele din centrul Capitalei. Chiar şi Arcul de Triumf a fost deschis. În interiorul său a fost organizată o expoziţie de documente, de la atestarea oraşului şi până astăzi. Cei mai curajoşi au privit oraşul din vîrful monumentului. Evenimentele care serbează zilele Bucureştiului vor continua şi duminică.Manifestările dedicate celei de-a doua zile a Sărbătorii Bucureştiului vor începe la ora 11.00 cu o paradă a trăsurilor de epocă pe străzile din Centrul Istoric. În apropiere, pe Scena rotundă din Centrul Vechi vor concerta tot de la ora 11.00, Nelu Ploieşteanu şi Mihai Mărgineanu, dar şi Taraful din Mârşa sau Fanfara din Chetriş. Un alt punct de atracţie îl va constitui Bulevardul Unirii, mai precis Aleea cu Fântâni, unde bucureştenii vor putea urmări spectacolele de teatru susţinute de echipa Teatrului Masca, dar şi o paradă a marionetelor uriaşe.

Nici fanii „culturii urbane” nu au fost uitaţi. Pentru ei are loc duminică, în Parcul Carol, de la ora 12.00, Festivalul Kartier 2008. De-a lungul întregii zile, vor avea loc aici concerte, demonstraţii de street dance dar şi de sporturi extreme urbane.

sursa: Antena 3

Lasa un raspuns