Zidurile din jurul Palatului Parlamentului ar putea fi dărâmate în folosul bucureştenilor

Arhitecţii care un iniţiat proiectul TUB, traseul special destinat pietonilor şi bicicliştilor în centrul Capitalei, propun dărâmarea zidurilor Palatului Parlamentului, pentru a reda bucureştenilor spaţiul din jurul acestuia, pentru promenadă şi recreere.

TUB ar urma să aibă lungimea de 9,5 kilometri şi reprezintă, potrivit iniţiatorilor, un nou tip de spaţiu public. Proiectul a fost asumat de Primăria Capitalei şi este în stadiul de pregătire a studiilor necesare pentru a putea fi demarat.

Potrivit arhitectului-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, Primăria Municipiului Bucureşti a acceptat de mult timp acest proiect, însă nu s-a făcut nimic concret până acum. Potrivit lui Pătraşcu, proiectul va fi transformat într-un Plan Integrat de Dezvoltare, pentru a putea fi accesate fonduri structurale. “Să sperăm ca, până la sfârşitul anului, va fi produsă documentaţia care să permită accesarea de fonduri structurale. În mod normal, aceste proiecte ar trebui finalizate până în 2015”, a adăugat Pătraşcu.(www.newsin.ro).

tub-bucuresti

Lasa un raspuns