Weekendul începe cu ploi, dar se încheie cu soare

Indiferent dacă aţi ales marea sau muntele, astăzi va trebui sa suportaţi câteva averse. Acestea nu vor fi însă, nici semnificative, şi nici insistente. De mâine însă soarele se instalează definitiv pe cer.

Ziua de azi stă sub semnul creşterii presiunii atmosferice. Cu alte cuvinte, vom avea astăzi parte de mai mult soare şi mai puţine averse şi descărcări electrice. O uşoară instabilitate rămâne însă de actualitate azi prin sudul şi sudestul ţării, care va aduce norii şi ploi cu fulgere şi tunete, dar pe arii restrânse. Nici vântul nu se agită mâine prea tare, atingând cote cel mult moderate, în timp ce valorile termice la amiază, deşi scad puţin faţă de azi, continuă să indice o zi caldă. De la 23-24 de grade în depresiuni transilvane şi nordul Moldovei până spre cel mult 30 de grade în sudvestul ţării.

În Bucureşti vor fi astăzi mai mulţi nori, iar câteva averse cu fulgere şi tunete un sunt excluse. Dar perioadele însorite nu vor lipsi nici ele de la apel, aşa că temperatura la amiază, chiar dacă mai mică decât ieri cu 3-4 grade, se aşteaptă să fie de-a dreptul agreabilă, atingând 27 de grade Celsius. Presiunea atmosferică, sub valoarea confortabilă deocamdată, indică o uşoară tendinţă de creştere de la 754 mm coloană de mercur. (sursa: REALITATEA.NET)

soare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *