Watchmen: Cei ce vegheaza/ Watchmen

Watchmen

SUA / Marea Britanie / Canada, 2009 (163 minute)
Actiune / Aventuri / SF
Regia: Zack Snyder
Cu: Carla Gugino, Jeffrey Dean Morgan, Malin Akerman, Patrick Wilson, Billy Crudup

Atunci cand unul dintre supereroii din slujba Guvernului este ucis brutal, ceilalti pornesc o investigatie pentru a-l descoperi pe asasin. Eroii reuniti scot la iveala o conspiratie diabolica, care vizeaza anihilarea tuturor supereroilor, in scopul de a influenta balanta puterilor dintr-o lume nu foarte diferita de a noastra.

New York, 1985 – o lume intunecata de frica si paranoia. Ceasul Apocalipsei nucleare arata ca mai sunt cinci minute pana la miezul noptii fatale. Razboiul se va declansa iar omenirea va disparea pentru totdeauna. Cativa eroi vegheaza. Ei duc razboiul impotriva Apocalipsei. Dar cine ii vegheaza pe Cei Care Vegheaza?
Watchmen a rezonat cu temerile si fricile unei generatii neputincioase, ce traia sub stigmatul unui razboi nuclear iminent. Povestea prezenta un nou concept de supereroi, o mana de personaje “mai mult umane decat super”, oameni adevarati care se confruntau cu probleme personale, dar si etice, oameni care se luptau cu nevrozele si slabiciunile lor. Echipa originala de supereroi era compusa din The Silhouette, Silk Spectre, The Comedian, Hooded Justice, Captain Metropolis, Nite Owl si Dollar Bill.
Watchmen a aparut la inceput ca o serie de 12 carti cu benzi desenate, publicate de DC Comics intre 1986 si 1987, apoi republicate sub forma unui roman ilustrat. Coperta cu “fata zambitoare” patata de stropi de sange, imaginea ceasului (apocaliptic) care se apropie de miezul noptii sunt binecunoscute generatiei vremii, constituind un pas inainte in evolutia romanului grafic. “Watchmen” este singura carte de benzi desenate care a fost distinsa cu prestigiosul Hugo Award si care a aparut in topul “celor mai bune 100 de carti de limba engleza din 1923 pana acum” alcatuit de revista Time in 2005. De asemenea, cartea a mai castigat cateva premii Kirby si Eisner.

One thought on “Watchmen: Cei ce vegheaza/ Watchmen

  1. cel mi prost film, cele mai proaste personaje, cei mai prosti actori, cea mai proasta actiun. ar trebui sa se schimbe numele trofeului “zmeura de aur” in trofeul “watchmen”. nu va uitati la el, tine 2 ore jumate si NU ARE NICI UN ROST.

Lasa un raspuns