Vreme instabilă în weekend…la 33 de grade

Vremea va fi în general instabilă în prima zi a weekendului, cu precipitaţii ce pot depăşi izolat 20 de litri pe metru pătrat, în timp ce duminică, ploile vor continua mai ales la munte, dar maximele vor urca până la 33 de grade, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Sâmbătă, mai ales în cursul zilei, vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Banat, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Moldovei şi local în rest. De asemenea, ar putea cădea grindină.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, cu excepţia zonei de munte, unde vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi seara.

Şi în Bucureşti, vor fi condiţii de ploaie, mai ales sâmbătă, iar maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade.

Pe litoral, vremea va fi schimbătoare, sâmbătă, cu ploi mai ales după-amiaza şi temperaturi de până la 28 de grade, însă se va redresa începând de duminică, când maximele pot urca la 30 de grade, iar  temperatura apei mării ar putea ajunge la 24 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă, sâmbătă, când pe arii extinse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului. De duminică, însă, vremea va redeveni frumoasă şi caldă, deşi pe arii restrânse ar mai putea ploua în aversă.

litoral

Lasa un raspuns