Vreme frumoasa si calda in weekend

Vremea se mentine in general frumoasa si calda pana la sfarsitul saptamanii. Joi si vineri se mai incalzeste, dar nu este vorba despre o incalzire spectaculoasa.

Sambata si duminica incalzirea nu mai continua, ba chiar temperatura mai scade putin, in special in partea de est a tarii. Cele mai mari maxime, in Campia de Vest si in Campia Romana, vor fi de 33-34 de grade.

Ceva mai racoare va fi in centrul si estul tarii, dar oricum maximele sunt cu 2-3 grade peste mediile climatologice: 30 de grade la Cluj si Sibiu, dar si la Galati si Iasi, 27 de grade la Suceava. Vor fi 27 de grade la Constanta, unde nu este exclus sa fie si ceva stropi de ploaie, adusi de o perturbatie atmosferica care evolueaza in bazinul Marii Negre.

De altfel, si in estul Moldovei aceasta va aduce unele innorari pe parcursul zilei, dar fara ploaie. Sambata, in nordul Moldovei vor fi 25 de grade, dar vor fi si innorari temporare si averse.

In Capitala vremea se mentine frumoasa sambata, cu cer variabil si vant slab pana la moderat. Temperatura creste usor, maxima se situeaza la circa 32 de grade Celsius.

Duminica racorirea se propaga in toata tara. Aerul cald ajunge iar in centrul Europei si urmeaza sa ajunga la noi la inceputul saptamanii urmatoare.

soare

Lasa un raspuns