Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire

Marea Britanie / Franta, 2008 (120 minute)
Drama / Romantic
Regia: Danny Boyle, Loveleen Tandan
Cu: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi

slumdog_millionaireFiecare moment din viata lui ascunde un raspuns. Fiecare raspuns corect il duce si mai aproape de iubirea vietii sale. Jamal Malik raspunde la inca o intrebare si devine bogat.
Care-i secretul lui Jamal: a) a trisat, b) este un geniu c) este norocos sau d) pur si simplu acesta este destinul sau.

La 18 ani, Jamal Malik (DEV PATEL) participa la varianta indiana a show-ului Vrei sa fii milionar si, in ciuda tuturor prognosticurilor, castiga. Cu 20 de milioane de rupii (aproximativ 300 000 Euro) in cont, Jamal trebuie sa dea acum socoteala politiei. Acuzat de inselaciune si arestat el incearca sa se disculpe spunandu-le povestea vietii sale, o incredibila aventura a unei copilarii petrecute in strada, vagabondand, mintind, sterpelind, inseland si fiind inselat, luptand cu saracia, incercand in fiecare zi sa supravietuiasca. Fiecare lectie de viata primita reprezinta un posibil raspuns pentru intrebarile pe care i le pun politistii, o experienta de viata unica care poate argumenta premiul castigat.
Jamal infrunta jungla umana cu tenacitatatea supravietuitorului si dedica fiecare gest din aventuroasa sa viata iubirii sale, dealtfel singurul motiv real al luptei si zbaterii sale permanete.

Lasa un raspuns