Urmează o răcire bruscă a vremii

Astăzi vara pare că nu are nici cea mai mică pornire să se retragă de la noi. Temperaturile urcă vertiginos până la amiază, când vor atinge chiar şi 35 de grade în sudul şi vestul ţării. Cât despre ploi, putem vorbi doar la munte, unde, spre seară însă, apar şi primele semne ale toamnei: grindina şi vântul care vor însoţi aversele.

Odată cu un front atmosferic rece, care va traversa ţara noastră în zilele următoare, schimbarea de temperatură va fi destul de drastică, mai ales la nivel de percepţie. Se aşteaptă maxime şi cu 10 grade mai mici, iar duminică doar în sud şi sud-est vremea se mai menţine caniculară.

Aşadar, dacă duminică în Bucureşti vom avea parte de nu mai puţin de 34 de grade, luni maxima nu va trece nici măcar de 24.

Bucureştenii se bucură şi ei de o vreme răcoroasă, dar cu o diferenţă de temperatură drastică, de 10 grade de la o zi la alta, maxima oprindu-se la cel mult 24 de grade, uşor sub regimul termic normal pentru această dată.

Spre mijlocul săptămânii ne vom bucura aşadar de un regim termic moderat, dar nu scăpăm de ploi mai ales în jumătatea de est a ţării. (REALITATEA.NET)

ploaie

Lasa un raspuns