TVR 1 se schimbă din 29 martie

În 29 martie, TVR 1 lansează o nouă grilă de programe, construită în jurul principalului buletin informativ al zilei, care va fi difuzat într-un nou format şi pe un nou segment orar, de la ora 20.00. Totodată, o sinteză a celor mai importante ştiri ale zilei va fi difuzată la ora 24.00.

„Noua grilă TVR 1 este reconfigurată integral şi a fost gândită ţinând cont de modificările obişnuinţelor de consum ale telespectorilor, precum şi de analizele de performanţă a programelor selectate. Am păstrat în grilă emsiuni de succes precum O dată-n viaţă, Dănutz SRL, Teleenciclopedia şi am introdus formate noi, programate pe tronsoane orare clare, uşor de reţinut şi urmărit de către telespectatori. Noua grilă beneficiază de un pachet nou de identitate vizuală, care susţine filosofia de programe a TVR 1, regăsită şi în sloganul consacrat al postului, „Priveşte mai departe”, declară Dana Deac, Director TVR1.

Noua grilă a ţinut cont prin structura sa şi de difuzarea, începând cu acest an, de către televiziunea publică, a meciurilor şi rezumatelor din Champions League.

Prime-time-ul TVR 1 va fi dedicat de luni până duminică, pe tronsonul 21.00-23.00, programelor de divertisment, talkshow-urilor, dar mai ales filmelor de calitate, difuzate la o ora accesibilă publicului larg şi reprezentând o alternativă de calitate la oferta TV a posturilor comerciale. TVR 1 va difuza aici filme de succes ca Regele Arthur, Mumia I, Oliver Twist, Starsky şi Hutch, etc. Totodată, Iuliana Tudor revine vineri, 27 martie, cu un sezon nou din „O dată-n viaţă”, cu invitaţi în premieră, ce trebuie să dovedească abilităţi din zona folclorică, dar şi cu cazuri sociale emoţionante care vor fi rezolvate cu ajutorul acestora. Gale caritabile, spectacole deosebite (Eurovision, concerte în exclusivitate, etc.) vor completa oferta TVR 1 din prime time.

Tronsonul orar 23.00 la 24.00 este dedicat programelor alternative: seriale multipremiate, programe de cultură şi infotainment speciale. Astfel, începând cu 30 martie, în fiecare luni, de la ora 23.15, TVR 1 va difuza, în premieră şi în exclusivitate în Romania, „30 Rock”, unul dintre cele mai în vogă seriale de comedie ale momentului, multiplu premiat cu Emmy şi Globul de Aur. Lista de seriale este completată de „Dr. House” (joi, 23.00) şi „CSI: Crime şi investigaţii” (vineri, 23.00). Tronsonul include, de asemenea, programele de cultură consacrate ale TVR 1: „Nocturne” (marţi), „Profesioniştii” (sâmbătă) şi „Garantat 100%” (duminică). (Hotnews)

Lasa un raspuns