Trofeul Cupei Mondiale la fotbal vine în România

O săptămană dedicată modei italiene, una gastronomiei şi alta expoziţiilor de mobilier, concerte, un festival de film şi expunerea cupei ciştigate la Campionatul mondial de fotbal din Germania sunt principalele elemente ale Festivalului Italian ce se va desfăşura in Rominia intre 20 mai şi 17 iunie.

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, a prezentat, miercuri, intr-o conferinţă de presă principalele evenimente organizate in cadrul Festivalului italian.

O zi foarte importantă in cadrul festivalului va fi cea de 2 iunie, cind este marcată Ziua Naţională a Italiei. . La ”Reşedinţa Italiei” vor avea loc ceremonii pentru a marca Referendumul din 1946 in urma căruia a luat naştere Republica Italiană. in cadrul ceremoniei vor avea loc o serie de spectacole oferite de corul Alpinilor din Valtellina şi concertul tenorului Ottavio Palmieri insoţit de pianistul Giovani Brollo.

”Va fi expusă totodată Cupa Mondială la fotbal ciştigată de naţionala italiană la Campionatul Mondial din Germania, din 2006”, a spus ambasadorul Mario Cospito. El a declarat că a descoperit cu plăcere faptul că evenimentul coincide cu anul in care este marcată a 100-a aniversare a Federaţiei Romine de Fotbal.(mediafax)

Lasa un raspuns