Tramvai fără scară şi autobuz hibrid în Bucureşti

Bucureştenii pot circula cu două mijloace de transport noi, mai spaţioase şi mai economice decât celelalte. Un tramvai cu podeaua parţial coborâtă circulă de astăzi pe ruta 21, iar un autobuz cu două motoare electrice merge între Pieţele Reşiţei şi Victoriei.

Primul tramvai românesc cu podea parţial coborâtă circulă de astăzi între Pasajul Colentina, Bucur, Obor, Calea Moşilor şi Piaţa Sfântul Gheorghe şi are o capacitate de 244 de locuri, dintre care 43 pe scaune şi 201 în picioare.

Tot pe străzile Capitalei circulă numai în intervalul orar 6.00-10.00 şi 15.00-19.00 un autobuz care are pe lângă motorul Diesel, două motoare electrice. Traseul acestuia este cel de pe linia lui 381, adică între Piaţa Reşiţei, Piaţa Sudului, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei.

Spre deosebire de alte autobuze, cu acesta pot circula cu 55 de călători mai mult. Autovehiculul are 155 de locuri, 44 pe scaune, 110 în picioare şi un loc special pentru persoane cu handicap. Pentru că este în testare, bucureştenii pot circula gratuit, toată luna august, cu acest autobuz hibrid. (Adevarul.ro)

autobuz_ecologic

Lasa un raspuns