Temperaturile se menţin ridicate

Astăzi maximele pot depăşi 30 de grade în vestul ţării, marţi şi miercuri se vor opri la 27-28 de grade, iar de joi vor trece iarăşi de 30 de grade, ca şi cum ne-am afla deja în mijlocul lunii iulie.

Uşoara scădere a temperaturii de mâine şi poimâine se va datora unui front atmosferic de origine atlantică ce va traversa partea de nord-vest a ţării şi va aduce şi ploi în aceste două zile. Aşadar, veste bună pentru agricultori, însă doar pentru cei din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, căci e puţin probabil ca ploile să ajungă şi în restul regiunilor.

Săptămâna începe cu vreme frumoasă şi caldă, cu temperaturi care pot urca până la 30 – 31 de grade Celsius în vest. În cursul după-amiezii vor fi unele înnorări, mai ales în sud-vest, unde vor lăsa şi averse locale însoţite de vânt mai intens, poate şi de grindină. În rest va ploua doar izolat.

După-amiaza aduce ploi şi în zona de munte, mai ales în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali, unde şi vântul va fi mai puternic şi sunt posibile căderi de grindină. La amiază se vor înregistra 19 grade la Păltiniş şi Sinaia, 21 la Predeal, 24 la Stâna de Vale. (Realitatea.net)

Lasa un raspuns