Temperaturile scăzute s-au întors din această dimineaţă

Dacă în ultima perioadă vi s-a părut că toamna a intrat în vacanţă, meteorologii ne asigură că se va întoarce curând, cu forţe proaspete. Simţim deja pe pielea nostră frigul din acest sfârşit de săptămână.

Joi am mai avut, încă, temperaturi ridicate, de 22, 23 de grade în vestul ţării, de azi frigul ne invadează, treptat, toată ţara. O masă de aer rece, de origine polară se apropie dinspre Câmpia Rusă, afectând mai întâi nordul Moldovei: doar şase, şapte grade vor fi mâine în Bucovina la prânz.

Doar lanţul carpatic, compact şi înalt, îi mai opune ceva rezistenţă, astfel încât aerul rece, împins şi de vântul puternic, va înainta rapid pe lângă rama montană spre Câmpia Română, unde va înlocui masa de aer cald.

“În Bucureşti şi Oltenia, temperaturile sunt la valori normale în această perioadă a anului, iar în vestul ţării, acestea sunt mai ridicate decât valoriile medii multianuale. În zilele următoare, temperaturile se menţin la aproximativ aceleaşi valori, dar vor scădea şi în vestul ţării”, a declarat meteorologul Dumitru Baltă. Treptat, vom ajunge la temperaturi normale pentru această perioadă, adică, în jur de 13-14 grade. Azi, în Bucureşti vor fi cel mult 12 grade, cu opt mai puţin decât joi. Doar în vest va fi ceva mai cald, într-o primă etapă, deşi până duminică aerul rece pătrunde şi aici. Vom avea maxime cu două, trei grade sub media climatologică: de la cinci grade în nord-est până la 15 în vest, adică fix cu zece grade mai puţin decât în weekendul trecut!  (sursa: www.realitatea.net)

Lasa un raspuns