Teatru si clubbing in aceasta saptamana

Trei spectacole de văzut, o expoziţie din gunoaie, adunare la platane în Fabrica şi „Noapte albă“ la muzee.

LUNI. La Teatrul Metropolis, începeţi săptămâna cu un spectacol unic în ţară: „Nobile William“, one-man-show cu Michael Pennington. Spectacolul se joacă în cadrul „Festivalului Shakespeare“, de la ora 18.30, pe strada Mihai Eminescu.

MARŢI. Ca să continuaţi în acelaş i ton, în Pod, teatrul de la Casa de Cultură a Studenţilor, vă aşteaptă „Cenuşa de piatră“ (ora 20.00). Intrarea la piesa studenţească este liberă.

MIERCURI. Micuţii devin vedete şi urcă pe „kitty walk“, în showroomul „La Strada Deco“ (str. Batiştei, nr. 23). Copiii vor prezenta, de la ora 18.00, colecţia de „Vise“ a fetelor de la Kihi-Kiha, firmă specializată în design pentru pici. Hăinuţele vor mai fi expuse joi şi vineri, între orele 10.00 şi 20.00. JOI. „Fool for love“ vor fi studenţii de la Universitatea Na- ţională de Artă Teatrală şi Cinematografie. Spectacolul, după Sam Shepard, va fi pus în scenă de clasa lui Tudor Mărăscu şi Felix Alexa, de la ora 19.30. Intrarea e liberă. Piesa se joacă în Platoul de regie „Ion Sava“ (sediul UNATC, str. Matei Voievod).

VINERI. Prima noapte „Blame it on London“ în România. Asta înseamnă că Bucureştiul se aliniază celorlalte capitale din Europa în care DJ-ii aprind atmosfera din cluburi, exact ca la Londra. Primul care vine la platane e DJ Leeroy Thornhill, fost membru al trupei The Prodigy. Londra se va muta în clubul Fabrica (str. 11 iunie), de la ora 22.30. Biletul de intrare costă 35 de lei.

SÂMBĂTĂ. La Grădina Zoologică se organizează prima expoziţie cu obiecte din materiale reciclabile din România: „Junk Made at the Zoo“. Pe locul în care stătea răposata elefănţică Gaya, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii de Arte şi ai Şcolii Alternative de Gândire Creativă au realizat obiecte decorative şi funcţionale din PET-uri, capace, ziare, rulmenţi, cutii de aluminiu şi pungi din plastic. De văzut – de la orele 11.00 la 17.00.

DUMINICĂ. Ziua începe cu noaptea-n cap: 12 muzee fac „Noapte albă“ între 17 şi 18 mai. La „Noaptea muzeelor“ vor participa Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional „George Enescu“, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ şi Muzeul Ţăranului Român. Fiecare dintre acestea are program special, iar ca să le puteţi vizita pe toate, un autobuz special va circula toată noaptea. (EVZ.RO)

Lasa un raspuns