Statui din plante răsar în Bucureşti

113 figurine „verzi“ înfrumuseţează Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii sau Ateneul.

În faţa Ateneului Român, pianistul care nu scoate niciun zgomot atrage privirile curioş ilor de mai bine de un anotimp. Ocupat fiind încă din primă vară, cu o partitură, nu se ridică pentru aplauze. La picioarele pianinei răsar însă, sistematic, flori multicolore.

La distanţă nu foarte mare, la intrarea în Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale“ de la Universitate, vizitiul care conduce o caleaşcă trasă de patru cai năzdrăvani a rămas fără cap, iar un armăsar şchioapătă, în lipsa unui picior. Toţi îşi trag seva din ghivece imense, sunt realizaţi din planta ligustrum, pe schelet metalic, şi fac parte dintr-un plan de înfrumuseţare a Bucureştiului, pus la cale de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureş ti (ALPAB).

Au costat peste 300.000 de lei

Statuetele din plante sunt montate acum în faţa instituţiilor importante din centru, iar pe bulevardul fântânilor de la Unirii se află un grup de delfini. În Parcurile Herăstrău şi Tineretului s-au montat alte tipuri de figurine: fântâni, păsări, flori. „S-a procedat la cumpărarea acestora, pentru decorarea zonelor verzi, având în vedere că, după cum am observat, rezistă şi-n condiţiile climatice ale Bucureştiului“, au precizat reprezentanţ ii ALPAB. Pentru cele 113 figurine, achiziţionate prin licitaţie publică şi amplasate în parcurile şi zonele verzi ale Capitalei, Administraţ ia a plătit 326.571,70 lei.EVZ

Lasa un raspuns