Soare de Paşte

Veşti bune de Paşte pentru credincioşii români, care vor sărbători Învierea sub un cer senin şi o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă.

După vorba din bătrâni, că vremea de Florii se păstrează şi de Paşte, zilele de sâmbătă şi duminică ne vor bucura sufletele cu soare din belşug şi temperaturi de până la 25 de grade C în sud-estul ţării. În Noaptea de Înviere, vântul slab va cruţa lumânările aprinse ale credincioşilor veniţi să ia Lumină, iar temperaturile minime vor oscila între 4 şi 12 grade C.

Doar în unele zone din Transilvania este posibil să plouă. Duminică, în prima parte a zilei, vremea va fi însorită.

Dupăamiază, temperaturile foarte crescute vor produce o uşoară instabilitate atmosferică, în special în regiunile din vestul ţării, unde vor fi ploi de scurtă durată, ca de vară. Şi în Bucureşti e posibil să se înnoreze după-amiază şi să avem parte de ploi slabe. De o vreme superbă vor avea parte şi cei care au ales să petreacă Paştele pe litoral, unde soarele va străluci generos.

Temperaturile vor fi uşor mai scăzute, între 18 şi 21 de grade C, iar vântul va bate cu ceva mai multă putere. Potrivit meteorologilor, vremea bună se va păstra şi în zilele de luni şi marţi. (Evz.ro)

Lasa un raspuns