Simulare de cutremur în Bucureşti

În cazul producerii unui seism de mare magnitudine, în faţa Teatrului Naţional s-ar instala un spital mobil. Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) a organizat, azi-dimineaţă, un exerciţiu tactic, care s-a desfăşurat în mai multe locuri din Centrul Capitalei.

Exerciţiul a avut ca temă producerea unui cutremur de 7,5 grade pe scara Richter şi gestionarea situaţiilor de urgenţă provocate de acesta.
Începând de la ora 10.00, după ce au prezentat scenariul catastrofei în sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, pompierii, medicii, poliţiştii şi voluntarii de la Crucea Roşie au trecut la rezolvarea situatiilor tactice concrete din teren, în mai multe locuri din centrul Bucureştiului.

Sfaturile Prefectului în caz de cutremur major:
-Pătrundeţi cu extremă precauţie în interiorul clădirilor care au fost avariate sau slăbite
-Nu intraţi cu torţe, lumânări sau ţigări aprinse în clădirile avariate sau care au fost inundate
-Nu atingeţi firele electrice căzute sau rupte
-Dacă simţiţi miros de gaze, deschideţi toate ferestrele şi uşile, închideţi robinetul principal de gaze, părăsiţi casa imediat şi anunţaţi 112
-Dacă diferite aparate electrice sunt ude, întâi întrerupeţi sursa principală de curent electric, ştergeţi-le de umezeală, uscaţi-le şi de abia după aceea, conectaţi-le la priză
-Verificaţi rezervele de apă şi hrană înainte de a le folosi. (ADEVARUL)

cutremur

Lasa un raspuns