Se deschide prima sală de cinematograf 3D din România

Prima sală cu proiecţie digitală din România va fi inaugurată pe 22 mai la Movieplex Plaza România. În aceeaşi lună se va lansa şi o sală de cinema 3D.
Unul dintre cele mai mari cinematografe din Balcani, Movieplex Cinema, din Plaza România, intenţionează să deschidă, pe termen scurt, patru săli de cinema ce folosesc sistemul digital, denumite D-Cinema, precum şi două săli de cinema cu tehnologie 3D, informează reprezentanţii Plaza România. Primele astfel de săli vor fi deschise la finele lunii mai, iar primul film ce va putea fi vizionat la D-Cinema va fi “Indiana Jones şi regatul craniului de cristal”. Preţul unui bilet pentru filmele cu proiecţie digitală este cu aproximativ 2 lei mai mare decât cele obişnuite, iar pentru cele cu tehnologia 3D, diferenţa este de aproximativ 3,5 lei.Cinematograful digital foloseşte proiecţia digitală de tip CD sau DVD ori transmisia directă (linie terestră sau satelit). Astfel, imaginea proiectată este mult mai bună, mai clară, cu luminozitate şi intensitate similare realităţii, iar sunetul are o calitate net superioară. În ceea ce priveşte tehnologia 3D, aceasta presupune o formă dinamică de vizionare, dată de ochelarii care distorsionează imaginea şi care vor fi puşi la dispoziţia clienţilor de către cinematograf.

Sălile de cinema D-Cinema şi 3D sunt amplasate în cadrul sălilor deja existente, iar investiţia în cele şase săli noi se ridică la aproximativ 540.000 de euro. Deschiderea Movieplex a necesitat 6.500.000 de euro, iar anul trecut compania a investit alţi aproximativ 750.000 de euro. Totodată, Movieplex va continua să investească în acest tip de săli prin deschiderea de noi cinematografe în oraşe mari precum Cluj şi Sibiu, iar anul viitor, în Movieplex Plaza România va fi inaugurat şi primul cinematograf cu tehnologie 4D şi 5D.

Movieplex deţine până acum 11 săli de cinema cu o capacitate totală de 2.537 de locuri. (Cotidianul.ro)

Lasa un raspuns