Să ne mutăm în Viena, acolo se trăieşte cel mai bine…

Viena a reuşit să surclaseze Zurich ca oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, potrivit unui top realizat anual, în care, în 2009, oraşele europene domină primele zece poziţii, relatează Reuters.

Reprezentanţii Mercer, compania care a realizat sondajul, au declarat că Viena a obţinut cel mai mare scor în privinţa calităţii vieţii, în acest sondaj la care au participat 215 de oraşe. Metropola austriacă a reuşit să depăşească oraşul elveţian Zurich – situat pe locul al doilea – datorită îmbunătăţirii considerabile a mediului politic şi social din Austria. Viena a obţinut cel mai mare scor în privinţa calităţii vieţii, în acest sondaj la care au participat 215 de oraşe.

Pe locul al treilea în top s-a clasat un alt oraş elveţian, Geneva, urmat de Vancouver (Canada) şi Auckland (Noua Zeelandă), care au împărţit poziţia a patra.

În schimb, Bagdad, capitala Irakului, s-a clasat pe ultimul loc, în ciuda unei uşoare îmbunătăţiri a infrastructurii şi a politicii locale, care încurajează investiţiile.

Trei oraşe din Germania au reuşit să se claseze în Top 10: Dusseldorf, Munchen şi Frankfurt, pe poziţiile a şasea, a şaptea, respectiv a opta. Topul 10 a fost completat de Berna (Elveţia) şi Sydney (Australia), care au ocupat poziţiile a noua, respectiv a zecea.(Evenimentul Zilei)

vienna

Lasa un raspuns