Rupea, Viscri, Saschiz – drumetie de o zi

viscri

viscriSe poate ca locurile de mai sus să nu fie cunoscute tututor de aceea o le prezentăm pe scurt. Locațiile sunt puse pe E60 între Brașov și Sighișoara. Este o excursie de o zi cu mașina.

Rupea este un oraș industrial de mici dimensiuni ce se afla la 60 km de Brașov. Cetatea medievală a fost construită în secolul XIV servind drept mijloc de apărare pentru satele din jur.

Doisprezece kilometri est de Rupea, pe E60 ( direcția catre Sighișoara), faceți stânga si o sa întălniți de acum faimosul Viscri. Mergeți spre Biserica fortificată din Viscri- ce aparține patrimoniului UNESCO din 1999. Biserica-sala a fost construita de secui si ulterior a fost preluata de sași. Biserica a fost fortificata in secolul al XV-lea si transformata intr-o biserica fortificata cu turnuri, bastioane si doua ziduri de apărare. Nu uitați să va opriți la casele Prințului Charles unde vă puteți caza.

Reintrați pe drumul european și o să ajungeți la Saschiz. Puțin cunoscută, ea a rivalizat cu Sighișoara pentru titlul de “capitala a sașilor” din Transilvania. În 1493 se ridica Biserica fortificată  construită din piatră de carieră, în stil gotic. Biserica evanghelică fortificată din Saschiz face parte din patrimoniul UNESCO.


 De vazut si Semmeringul Banatean.

Lasa un raspuns