Românii vor fi obligaţi să îşi asigure locuinţele începând de anul viitor

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat o lege potrivit căreia asigurarea locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor devine obligatorie, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit actului normativ, proprietarii fizici sau juridici ai imobilelor cu scop de locuinţă trebuie să le asigure, valoarea poliţei de asigurare fiind diferenţiată în funcţie de tipul de locuinţă.

Suma asigurată ce poate fi acordată în temeiul legii este echivalentul în lei la cursul de schimb al BNR a 20.000 de euro pentru fiecare locuinţă de tip A şi 10.000 de euro pentru fiecare locuinţă de tip B. Potrivit legii, tipul A este o construcţie cu structura de rezistenţă din beton armat, metal, ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic sau chimic. Tipul B este o construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic. Pentru locuinţele de tip A, asiguraţii trebuie să plătească anual echivalentul în lei a 20 de euro, iar pentru cele de tip B suma este de 10 euro.  (Sursa: www.newsin.ro)

Lasa un raspuns