Românii sunt fanii prieteniilor virtuale

Românii sunt printre cei mai activi utilizatori ai reţelelor de socializare, deşi rata de penetrare a internetului este de doar 32% în ţara noastră, comparativ cu 85% în Olanda, potrivit studiului MCDC, realizat de IAB Europe.

Concluziile raportului MCDC (Marketers & Consumers, Digital & Connected) se bazează pe un sondaj realizat pe un eşantion format din 32.000 de utilizatori de internet din 16 ţări, afiliate reţelei IAB Europe.

Cercetarea a avut ca obiectiv studierea comportamentului online, pentru a furniza advertiserilor informaţii relevante despre internauţi.

Deşi rata de penetrare a internetului în Europa de Est este sub cea din ţările din Europa Centrală, cercetarea a arătat că utilizatorii de internet est-europeni sunt mai activi pe reţelele de socializare. Astfel, potrivit MCDC, 59% dintre internauţii chestionaţi din Europa de Est şi-au actualizat profilul pe reţelele de socializare în ultima lună, comparativ cu media continentală de 52%. Ungaria are cea mai ridicată rata de implicare, cu 65%, urmată de România, cu 61%, şi Polonia, cu 56%

În plus, cei din Europa de Est petrec mai mult timp într-o sesiune online, 33% folosind web-ul pentru trei ore sau chiar mai mult. (sursa: Mediafax.ro)


Lasa un raspuns