Romanii isi petrec vacantele mai aproape de casa

Numărul de turişti români care şi-au petrecut concediile în străinătate a scăzut cu aproximativ 25%, raportat la 2008, până la 1,1 milioane. Pe destinaţii precum Grecia, Bulgaria şi Turcia, numărul de turişti a fost, în schimb, mai mare decât anul trecut.

Pe timp de criză, românii au renunţat la destinaţiile exotice şi au ales vacanţele mai aproape de casă, pe cele care au scăzut la preţ, precum şi pe cele unde nu a trebuit să mai cheltuiască alţi bani decât pe suvenire. Chiar dacă numărul de turişti care au preferat concediile în afara graniţelor ţării este în scădere, există destinaţii unde s-a înregistrat un număr mai mare de turişti. Spre exemplu, în Antalya, în sezonul estival de anul acesta au mers 3.000 de turişti prin agenţia de turism Prestige Tours, iar anul trecut 2.500. Se remarcă o creştere de 20%. În Creta au mers vara aceasta 2.500 de turişti, iar în 2008, cu 25% mai puţini, aproximativ 2.000 de turişti.

La ce au renunţat românii
„În acest an, numărul turiştilor români care şi-au petrecut vacanţele în străinătate se situează undeva în jurul cifrei de 1,1 milioane, în timp ce anul trecut cei care au ales să meargă în concediu în afara ţării însumau aproximativ 1,5 milioane“, ne-a spus Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România. Potrivit lui Traian Bădulescu, destinaţiile în care românii nu au mai fost în număr mare sunt Cipru, Egipt, Tunisia şi Spania. (COTIDIANUL)

piatra_craiului

Lasa un raspuns